خاموش کننده ها برای استفاده در شرایط اضطراری با این هدف که بتوانند در مراحل اولیه شروع آتش سوزی از گسترش آن جلوگیری و آتش را خاموش نماید ساخته شده اند.
-
همهشهروندان می بایست نکات ایمنی در جهت پیشگیری از بروز حوادث و همچنین چگونگی مقابله در لحظات اولیه توسط خاموش کننده ها را فرا گرفته تا بواسطه بکار گیری آن از بروز هزینههای گزاف و جبران ناپذیر به خانواده، جامعه و.. پیشگیری شود.
-
حتماً یک کپسول آتش نشانی اطفای حریق در منازل، مغازه ها، خودروها و دیگر مکان های تردد نصب کرده تا در زمان بروز حادثه بتوانید اقدامات اولیه برای مهار آتش تا رسیدن ماموران آتش نشانی را انجام دهید و از گسترش دامنهآتش به اطراف پیشگیری نمایید.
-
کپسولهای خاموشکننده از نوع مناسب به اندازه کافی برای مقابله با آتشسوزیهای احتمالی شامل حداقل یک دستگاه کپسول خاموشکننده ۶ کیلویی از نوع گاز کربنیک برای آشپزخانه و آتشسوزیهای برقی و حداقل دو دستگاه کپسول خاموشکننده از نوع پودر و گاز برای آتشسوزیهای نفت و گاز و غیره توصیه میگردد . در صورت تعدد طبقات حتما برای هر طبقه حداقل ۲ دستگاه در نظر گرفته شود .
-
خاموش کننده ها دور از دسترس بچهها و قابل رویت برای همه و در ارتفاع ۵۰/۱ متری زمین روی دیوار نصب شوند.
-
سعی کنیم بصورت ماهانه نحوه صحیح استفاده از خاموش کننده ها را مرور کنیم تا در حین وقوع حادثه بتوانیم به بهترین شکل استفاده کنیم.
-
کپسول ها (بدنه, شیلنگ, دستگیره, درجه) به طور مرتب هر ماه بازدید شوند.
-
کپسول ها را از ضربه دیدن و نور مستقیم آفتاب حفظ کنید.
-
تمام کپسول ها باید دارای کارت شارژ باشند و تاریخ شارژ مجدد آنها مخشص باشد.
-
راهنمای استفاده از کپسول آتش نشانی را در کنار کپسول یا روی آن نصب کنید.
-
برای هر دسته از حریق, از کپسول مناسب ان استفاده کنید.
-
برای خاموش کردن آتش های ناشی از برق, از کپسول های حاوی آب استفاده نکنید.
-
کپسول های خاموشکننده را سالیانه برای تست هیدرواستاتیک به مراکز مجاز بفرستید.
-
هرگز تمام کپسول ها را در یک زمان برای شارژ نفرستید شاید در همان لحظه حریقی روی دهد. کپسول ها را طبق برنامه ی زمان بندی برای شارژ بفرستید و همیشه تعدادی کپسول ذخیره ی اماده به کار داشته باشید. (در صورت نیاز کپسول جایگزین از شرکت مربوطه دریافت کنید.)
گردآوری و تنظیم : واحد آموزش و برنامه ریزی سازمان آتش نشانی و خدمات ایمنی شهرداری کاشان