رعایت نکات ایمنی در آشپزخانه( قلب خانه)

آشپزخانه قلب هر خانه است و رعایت نکات ایمنی در این محیط بسیار حائز اهمیت است .خانم های خانه دار بیشتر وقت خود را در آشپزخانه سپری می کنند به همین دلیل باید درباره نکات ایمنی در آشپزخانه و وسایل خانه اطلاعاتی کسب کنند تا از هرگونه حادثه ناگواری پیشگیری کنند. همه ما میتوانیم با رعایت کردن برخی نکات ایمنی در هنگام آشپزی و نظم وسایل آشپزخانه، از خطرات جبران ناپذیر پیشگیری کنیم.

اگر این موارد ایمنی جدی گرفته نشوند، آشپزخانه میتواند مکان خطرناکی باشد. نکاتی که در این مطلب ارائه شده را جدی بگیریم تا هنگام آشپزی کسی آسیب نبیند.

بررسی حریق ها و حوادث رخ داده در منازل بیانگر این است که کانون بسیاری از آنها آشپزخانه یا وسایل مرتبط با آن بوده که با رعایت نکات ایمنی بسیار ساده می توان از وقوع آن جلوگیری کرد.

نکات ایمنی توصیه شده به خانم های خانه دار:

خانم های خانه دار، اگر می خواهید سالم بمانید این نکته ها را حتماً بدانید.

  • نظم وترتیب درآشپزخانه اولین گام مهم در پیشگیری از حوادث این بخش ازمنزل میباشد.

  • چرخ گوشت،چاقو،کارد،قندشکن و…رادرمحل مناسب و دور ازدسترس اطفال قراردهید.

  • در نزدیکی در خروجی آشپزخانه یک کپسول ضد حریق نصب کنید.

  • دستمال یا حوله ای برای خاموش کردن اضطراری آتش در نزدیکی در خروجی آشپزخانه نصب کنید.

  • هنگام آشپزی لباس هایی با آستین های بلند و گشاد نپوشید.

  • وقتی گاز روشن است آن را به حال خود رها نکنید.

  • وسایل آتش زامثل کبریت،فندک و…را در بلندی ودور از دسترس اطفال قرار دهید.

  • بهتر است برای تامین برق یخچال از محافظ الکتریکی استاندارد و مجزا استفاده شود، بهتر است یخچال در نزدیکی اجاق گاز قرار نگیرد و با دیوار پشتی نیز فاصله مناسبی به منظور تهویه هوا وجود داشته باشد.

  • باید از نصب پرده پارچه ای در مجاورت یا بالای اجاق گاز خودداری و در صورت لزوم از پرده کرکره استفاده کرد.

  • از قرار دادن مواد سریع الاشتعال در نزدیکی اجاق و از باز گذاشتن پنجره نزدیک به آن باید پرهیز شود چرا که جریان شدید هوا می تواند باعث خاموش شدن شعله و نشت گاز در فضا شود.

  • در صورت مصرف طولانی مدت اجاق گاز باید به دلیل مصرف اکسیژن محیط حتما راهی برای ورود هوا در نظر گرفته شود .

  • هود آشپزخانه باید مرتب تمیز شود تا چربی های جمع شده درون آن سبب ایجاد آتش سوزی نشود.

  • هرگز در کنار یا روی سطوح داغ از اسپری یا مواد اشتعال زا استفاده نکنید.

  • وسایل آتش زامثل کبریت،فندک و…را در بلندی ودور از دسترس اطفال قرار دهید.

  • هنگام خرید وسایل برقی آشپزخانه مانند آبمیوه گیری و غذاساز و… نیز باید دقت شود تا لوازم از میان مارک های معتبر و استاندارد انتخاب شده باشد ، چرا که در این نوع وسایل تا تمام قطعات در جای خود قرار نگیرند و حداکثر ایمنی ایجاد نشود، دستگاه ها روشن نخواهند شد.

  • با هوشیاری از لوازم برقی استفاده کنید. هنگام استفاده از لوازم برقی، از ملاحظات امنیتی تولید کننده پیروی کنید. گرمای بیش از حد، بوهای غیرعادی و جرقه ها همگی علائم هشداری هستند که باید لوازم برقی را خاموش و تعمیر یا جایگزین کرد. برای پوشاندن پریزهای بدون استفاده، درپوش های ایمنی به کار ببرید، مخصوصا اگر کودک در خانه دارید.

  • پیش از استفاده از وسایل برقی، از فرسوده نبودن و سالم بودن سیم ها اطمینان حاصل کنید.

  • هنگامی که از وسایل برقی استفاده نمی کنید دو شاخه آن را از برق بکشید.

  • اجاق گاز باید استانداردبوده، موقع استفاده درمسیرجریان باد(جلو پنجره یاکولرو…)نباشد.

  • هرگز موقع ترک آشپزخانه برای جوابگوئی تلفن ، بازکردن در و… کودک را درآشپزخانه تنها رها نکنید زیرا خطر درکمین اوست و بسیاری ازحوادث دراطفال اینگونه مواقع رخ می دهد.

  • زودپز را حتماً باید از نوع استاندارد انتخاب کرد و هیچ گاه بیش از دو سوم حجم آن را از آب پر نکنید، هرگز از ادویه جات نباید درون زودپز استفاده کرد، چرا که ادویه ها سبب مسدود شدن راه خروج بخار شده و زودپز را در شرایط بحرانی قرار می دهد که می تواند موجب انفجار آن حتی در انواع زودپزهای استاندارد شود. هنگام باز کردن در زودپز باید احتیاط لازم را به عمل آورد تا بخار آب داغ به استفاده کننده آسیبی وارد نکند.

  • هنگام خرید چرخ گوشت، باید چرخ گوشتی را انتخاب کرد که سیم کوتاه و گلویی بلند و باریک داشته باشد و هنگام استفاده از آن نیز حتی برای یک لحظه چرخ گوشت را ترک نکرد. در صورت ترک چرخ گوشت نیز حتما باید آن را خاموش کرده و دو شاخه را از پریز جدا کرد و آن را دور از دسترس کودکان قرار داد. هرگز نباید گوشت را با دست، داخل چرخ گوشت قرار داد چرا که ممکن است دست افراد به درون دستگاه کشیده شده و باعث قطع یا له شدن انگشتان شود. بنابراین بهتر است از وسیله مخصوص این کار استفاده کرد.

  • استفاده از گاز پیک نیکی در آشپزخانه کاری خطرناک بوده و بهتر است این وسیله در خانه و فضای بسته به کار گرفته نشود.

  • هرگز نباید اجازه داد آب روی روغن داغ ریخته شود ، این عمل موجب ازدیاد شعله، پرتاب روغن و سوختگی پوست می شود. با این حال، اگر روغن خوراکی روی گاز آتش گرفت باید ابتدا شعله گاز را خاموش کرد و پس از آن نیز درپوشی بزرگتر از ظرف و در صورت نبود آن باید یک پارچه یا حوله بزرگتر مرطوب را روی آن قرار داد. این عمل باید از سمت بدن خود فرد به سمت مخالف انجام شود تا شعله به طرف بدن و لباس آنان هل داده نشود، همچنین باید مراقب بود تا انگشتان دست دچار سوختگی نشود و در پایان نیز باید اجازه داد تا ظرف کاملا خنک شود چرا که این کار از پرتاب شدن روغن به بیرون جلوگیری کرده و آتش را خفه می کند.

  • هنگام خروج از منزل حتی برای مدت کوتاه نیز باید چنانچه غذایی روی شعله گاز قرار دارد آن را خاموش کرد تا خطر سر رفتن غذا و نشت گاز یا سوختن غذا و آتش سوزی وجود نداشته باشد.

  • در ساعات اوج مصرف از وسایل برقی استفاده نکنید.

  • فندک و کبریت را از دسترس کودکان دور نگه دارید.

  • پس از هر بار لباس شستن محفظه داخلی لباس شویی را خشک کنید.

 

گردآوری و تنظیم : واحد آموزش و برنامه ریزی سازمان آتش نشانی و خدمات ایمنی شهرداری کاشان

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

آموزش فارسی | آموزش برنامه نویسی ، آموزش فتوشاپ ، آموزش MSP ، آموزش ورد ، آموزش اکسل ، آموزش تولید محتوا ، آموزش ربات تلگرام ، آموزش asp.net Mvc core ، دانلود پروژه msp آموزش کنترل پروژه msp

×

سلام

چنانچه سوال یا پیشنهادی دارید در خدمت هستیم

× چگونه می توانم به شما کمک کنم ؟